دندانپزشکی دیجیتال

دنیای امروز لحظه به لحظه درحال تغییر و پیشرفت است ، تغییرات سازنده ای که می توانند هر روند سنتی را به سمت روندی اصولی و دقیقتر هدایت کنند ، اشتباهات را کاهش دهند و نتایج را بهینه کنند. این تغییرات و پیشرفت ها شامل محدوده پزشکی و دندانپزشکی هم می شود ، که این تغییر به دیجیتالی شدن روند جراحی های دندانپزشکی منجر شده است . در صنعت دندانپزشکی تکنولوژی های جدید از متعلقات دیجیتال جدا نیستند ، این مورد شامل سیستم های راهنمای جراحی در دندانپزشکی هم می شود . سیستم های راهنمای جراحی که از آن ها به عنوان navigation نام برده می شود غالبا در رویه کاری خود ، صنایع دیجیتال مانند چاپگر های سه بعدی و پرینتر هارا جای داده اند . زمانی که از یک سیستم navigation صحبت می کنیم ، منظور بحث ورودی سیستم راهنما شامل اسکنر داخل دهانی یا اسکن های رومیزی برای کست و نیز CBCT ، و در ادامه بحث پردازش موارد ، سیستم های نرم افزاری پیشرفته با قابلیت ادغام و طراحی فایل های پزشکی و ارتباط آن ها با تجهیزات خروجی شامل پرینتر های سه بعدی و ماشین های فرز هستند. بیایید نگاهی به بحث دندانپزشکی و اعمال جراحی آن در گذشته داشته باشیم ، دندانپزشک در حین عمل ماده قالبگیری را داخل دهان بیمار کار می گذاشت ، قالبگیری از دهان بیمار انجام می شود و سپس در لابراتوار با روش های سنتی مانند واکس آپ ، حرارت دهی ، و … پروتز طراحی و تحویل داده می شد . این روش در ابتدای امر ارزان قیمت و کار آمد به نظر می آید پس شاید تغییر در رویه ها لازم به نظر نرسد اما سوال اینجاست : با پیشرفت سریع تکنولوژی و صنایع دیجیتال آیا استفاده از متد های قدیمی و سنتی توجیه پذیر خواهد بود ؟ با یک مثال آسان قضیه را بزتر می کنیم ، فرض کنید در جاده کاری خود قرار دارید ، وماشینی که شما را به سمت متد های دیجیتال هدایت می کند ، در حال گذر است ، اگر با این ماشین همراه شوید ، در کورس دیجیتال قرار خواهید گرفت برای رسیدن به نتایج بهتر ، دقیق تر و به روز تر . اما اگر همراه نشوید نتیجه مشخص است ، از مسیری ایده آل جا خواهید ماند ، مسیری که بسیاری از متخصصان در حال پای نهادن در آن هستند، و این جسارت را دارند تا در میدانی جذاب تر و جدیدتر با هم رقابت کنند . به خصوص نسل جوان و پزشکان نخبه که عاشق تکنولوژی و استفاده از ابزار های جدید برای طرح درمان های خود هستند. با دقت در این بخش ، لزوم روی آوردن به رویه دیجیتال با توجه به نیاز این بخش کاملا واضح و مبرهن خواهد بود.

اما ابزار های جدید چه خواهند بود ؟ پروتکل های جدید چقدر سخت هستند ؟ چه دلیلی می تواند سرمایه گذاری بر آن ها را ارزشمند کند ؟

اگر بخواهیم نگاهی به ابزار های نوین دندانپزشکی داشته باشیم باید ابتدا با واژه دندانپزشکی دیجیتال آشنا شویم ، دندانپزشکی دیجیتال ، یعنی برای طراحی پروتز ، آباتمنت ،اسپلینت از ابزار های دیجیتال استفاده کنیم ، که شامل پروسه ای است که ما را از سیستم های راهنمای جراحی بهره مند می کند . به همان مثال قالبگیری رجوع کنیم ، بیمار باید حداقل چهار تا پنج بار برای ویزیت به پزشک مراجعه کند ، اگر قالبگیری خوب نباشد باید دوباره برای قالبگیری مراجعه شود و یا ممکن است لابراتوار نتواند از مدل و کست قالبگیری استفاده کند. این روش بیشتر از فواید خود کلی دردسر دارد ، و با وجود صنایع دیجیتال ، استفاده و باقی ماندن بر این رویه به ریسک آن نمی ارزد . اما در رویه دیجیتال ، از بیمار اسکن داخل دهانی استفاده می شود ، فایل اسکن به لابراتوار و نرم افزار های خص می رود ، با CBCT ادغام شده و یک مدل فول آناتومیک با تمام ویژگی ها را از فک بیمار ایجاد می کند ، و پس از طراحی به تجهیزات پیشرفته تولید کننده شامل چاپگر سه بعدی ، کوره ، ماشین های فرز چند محوره ارسال می شود و در نهایت پروتزی یا کاستومایز آباتمنتی دقیق را ارائه می کنند. در همین رویه می توان از سیستم راهنمای جراحی استفاده کرد ، اگر در کنگره ها دقت کرده باشید برخی از شرکت ها در کیت های جراحی و پروتز خود ، دریل های خاصی را آماده کرده اند مانند کیت های جراحی راهنمای جراحی ، این دریلینگ مطابق سیستم راهنمای جراحی شامل کار های نرم افزاری و طراحی پروتکل آن ایجاد شده است . همین یک دلیل دیگر برای لزوم روی آوردن به رویه دیجیتال است ، تغییر نگرش شرکت ها به حدی است که حتی محصولات آنان را تحت تاثیر قرار داده است . و متخصصان لاجرم باید با سیستم های جدید کار کنند.

تا حدودی دریافتیم رویه های دیجیتال چیست و شامل چه مواردی می شود ، اکنون بهتر است ابزار ها را با هم بررسی کنیم :

محصولات ارائه شده در شرکت صبا تجارت مطمئن در ادامه ذکر شده اند :

برای آشنایی بیشتر با این محصولات روی آنها کلیک نمائید

واتساپ
باز کردن بستن
آیا به کمک نیاز دارید؟